OBIECTIVE TURISTICE

 CASTELUL BRAN

castelul.branCastelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă Brașovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic. El adăpostește în acest moment muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.În anul 2000, castelul Bran a fost revendicat de Arhiducele Dominic de Habsburg și de surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen și Elisabeth Sandhofer, moștenitorii castelului[2]. În luna mai 2006, aceștia au devenit proprietarii castelului și ai domeniului aferent în urma unei decizii guvernamentale de retrocedare[2]. Statul român a păstrat administrarea castelului pentru încă 3 ani, până în 18 mai 2009[2]. Înaintea retrocedării, Ministerul Culturii a dispus mutarea colecțiilor aparținând statului român de la Castelul Bran la Vama Medievală. Pentru a putea redeschide muzeul, familia de Habsburg a remobilat castelul cu obiecte din colecția personală. Redeschiderea oficială a muzeului s-a realizat la 1 iunie 2009.

 CETATEA RASNOV

cetatea.rasnovObiective Turistice Râșnov, DN1E

Cetatea Râșnov este o cetate țărănească veche din orașul Râșnov (județul Brașov). Este una dintre cele mai bine păstrate cetăți țărănești din Transilvania și a fost construită în secolele 13-14 de către locuitorii așezării cu același nume, cu scopul principal de se apăra împotriva atacurilor tătarilor.

 PARTII DE SCHI

partie.branObiective Turistice Bran,

Localitatea Bran este unul dintre cele mai importante puncte turistice din Județul Brasov si dispune de 3 partii de schi
– Partia Bran 1 – lungime 700 metri, grad de dificultate – Usor
– Partia Bran 2 – lungime 700 metri, grad de dificultate – Mediu
– Partia Zanoaga – lungime 650 metri, grad de dificultate – MediuToate partiile au acces la instalatia de teleschi

 SCHITUL BRAN

schitul.branObiective Turistice Bran, Simon, Jud. Brasov

Schitul Bran se afla pe varful dealului Balaban, intr-o zona deosebit de frumoasa si cu o panorama impresionanta a muntilor Piatra Craiului si Bucegi.
Din primavara anului 2007 au fost incepute lucrarile de constructie ale ansamblului monastic care va cuprinde noua chilii, biblioteca, ateliere, trapeza, bucatarie si paraclis de iarna.
Pentru moment nu exista spatii de cazare disponibile pelerinilor.

 VAMA MEDIEVALA BRAN

vama.branObiective Turistice Bran, Jud. Brasov

Vama Medievala din Bran este un monument istoric situat langa drumul principal, in partea de sud a Castelului Bran.
In anul 1413, Mircea cel Batran a stabilit, printr-un privilegiu acordat negustorilor brasoveni, vama Tarii Romanesti de la Turciu (Bran).
In 1987 Vama a fost transformata in muzeu iar odată cu retrocedarea Castelului Bran către familia de Habsburg vama a fost renovata si acum pastreaza exponate din Castelul Bran si o colectie de documente istorice si comerciale.

 PESTERA VALEA CETATII

pestera.rasnovObiective Turistice Râșnov, Rezervatia Valea Cetatii

Pestera Valea Cetatii din Rezervatia Valea Cetatii din Rasnov, se afla la o altitudine de 790 de metri si la 1.5 Km din dreptul cetatii Rasnov.
Pestera a fost descoperita cu 60 de ani in urma iar in 2010 a fost reamenajata la standarde Europene.
Pestera este deschisa zilnic intre orele 10:00 si 18:00.
Tarife:
– 10 Lei pentru adulti.
– 5 Lei pentru copii.
– 8 Lei persoana pentru grupuri de adulti
– 4 Lei persoana pentru grupuri de copii

 MAUSOLEUL DIN MATEIAS

mausoleu.rucarObiective Turistice Rucăr, 10 Km de CampulungMausoleul de la Mateias este un monument istoric dedicat eroilor razboiului 1916-1918.
Monumentul este situat pe DN 73 la aproximativ 10 Km de Campulung in directia Rucar.

 RUINELE CETATII ORATIA

oratia.rucarObiective Turistice Rucăr, 5 Km nord de Rucar

Cetatea se presupune ca a fost construita intre anii 1368-1377 si folosita ca punct vamal intre Transilvania si Tara Romaneasca.

OBIECTIVE TURISTICE RUCAR

peisaj.rucarAlte Puncte turistice accesibile din zona Rucar:
– Masivul Iezer-Papusa
– Lacul de acumulare Pecineagu
– Lacul de acumulare Rausor
– Pestera Dambovicioarei
– Schitul Dragoslavele

 OBIECTIVE TURISTICE RASNOV

biserici.rasnovObiective Turistice Râșnov,

Alte puncte de interes din zona Rasnov
– Biserica Evanghelica
– Biserica ortodoxa cu hramul „Sfântul Nicolae”
– Cheile Rasnoavei

 CONTELE DRACULA VA INVITA LA PETRECEREA DE HALLOWEEN, LA CASTELUL BRAN

halloween.branObiective Turistice Bran, Castelul Bran

Contele Dracula se pregăteşte de oaspeţi. Şi-a periat hainele şi a dat ordin să se scrie invitaţiile pentru petrecerea de Halloween care, anul acesta, va avea loc la Castelul Bran, în noaptea de Sâmbătă 27 octombrie, în întervalul orar 20.00 – 01.00.
Aşa cum v-a obişnuit, Dracula va oferi un tur de noapte al castelului celor cu inima tare şi pasinonaţi de senzaţii tari. Vizitatorii care vor dori să stea la poveşti cu înfricoşătorul Conte, o pot face fie în temniţă, la un shot de vodkă neagră, fie în curtea interioară, la un pahar de vin roşu. Nu vor lipsi Ielele, care vă vor ademeni la dans, atmosfera fiind întregită de acordurile muzicii tematice de Haloween.
Rude îndepartate ale Contelui şi-au anunţat deja prezenţa – Dracula, fiica acestuia, Mavis, Jonathan si Mumia, personajele filmului de animaţie Hotel Transylvania.
Nu uitaţi să vă costumaţi! Accesul la petrecere se va face pe baza unui bilet în valoare de 50 de lei.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să ne contactaţi – 0268.237.700 sau office@bran-castle.com.

 SALA DE SPORT SEXTIL PUSCARIU

saladesport.branObiective Turistice Bran, Curtea Liceului

Sala de Sport Sextil Puscariu
Jocuri sportive: fotbal – handbal – baschet – tenis de camp – ping-pong
Informatii si Rezervari:  Rusu Ioan 0721 669 798 – 0720 857 217Jocuri de echipa – abonament 70 Lei/ ora – competitii 80 Lei/ ora – ocazional 120 Lei/ ora
Tenis de camp:  40 Lei/ ora ziua – 50 Lei/ ora seara
Ping-pong: 20 Lei/ ora

TELEFON: (0040) 745.022.074

EMAIL: pensiunea.nicoleta@yahoo.com

WEBSITE: www.moeciu-nicoleta.ro